miércoles, 10 de agosto de 2016

Nascut per salvar

Andrés, de 6 anys, afectat de beta talassèmia major, una anèmia congènita greu, ha de fer-se una transfusió de sang cada tres semanes des que va nèixer. Ara  la ciència le dona una molt bona oportunitat de millorar la seua vida. La tècnica s'anomena diagnòstic genètic preimplantatori i els seus pares van tomar la decissió d'utilitzar aquesta tècnica sense dubtes.

El diagnòstic genètic preimplantarori és una tècnica que assegura que el nou embrió implantat a l'úter de la mare és lliure de la malaltia genètica i a més és totalment compatible amb el seu germà. 

La concepció i el naixement del petit Xavier és el primer procediment d'aquestes característiques fet integrament a Espanya. El naixement del Xavier suposa una nova esperança de vida per a Andrés. Així Xavier, com és el donant idoni pel seu germà, possibilita la seua curació mitjançant un trasplant de cordó.

Després del naixement de Xavier han nascut altres germans per curar els seus germans. Quina és la teua opinió sobre aquesta tècnica? 

No hay comentarios:

Publicar un comentario